Geen categorie

Leren jas kopen? Nep of echt leer?

Bij het wisselen van de seizoenen ga je in je kledingkast op zoek naar een jas die goed past bij de overgang van temperatuur. Niet te warm en broeierig maar ook niet te koud zodat het kou lijden wordt. Vind je in je garderobe niets wat aan deze eisen voldoet, dan kun je hiervoor een leren jas aanschaffen. Dan heb je het beste van twee werelden. Tel daar het draagcomfort van leer bij op, dan is de keuze snel gemaakt. Maar in de winkel waar je de mooiste exemplaren ziet uitgestald rijst dan gauw de vraag of het echt leer moet zijn of een imitatie variant. Vaak is alleen voor de kenner het onderscheid te zien. En in beide soorten zijn er prachtige ontwerpen en kleuren jassen van gemaakt. Maar ze hebben wel wat andere eigenschappen die je maar beter kunt weten bij de aanschaf van een duurzaam leren jasje. Omdat het zo’n neutraal en comfortabele dracht is, is het een aankoop waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Bewust kiezen en weten hoe het zit kan je helpen.

Onderscheid tussen echt en imitatieleer

Echt leer is vervaardigd van een dierenhuid en bewerkt tot een mooi kledingstuk. Daarin kunnen van het dier nog littekens en huidstructuren zichtbaar zijn. Naarmate het meer wordt gedragen gaat het er geleefd uitzien, wat ook een leuke Leren jas voor dames interessanter maakt. Het kan verkleuren en vormt zich heel gemakkelijk naar het lichaam. Door de structuur met open poriën is het een materiaal wat altijd ademt. Aan die poriën herken je het echte leer. Het voelt zelden te warm en broeierig of te koud aan. Dat maakt het tot een perfect materiaal om een tussenjas van te maken. Kunstleer is van een heel andere makelij. Dit imitatieleer, waaronder SKAI of PU, bestaat uit een kunststof op een drager van textiel. En afhankelijk van de gebruikte soort, heeft deze imitatie versie ook andere eigenschappen. Het is vrijwel onverslijtbaar en afwasbaar.  Het kan ook waterafstotend worden gemaakt. Deze stoffen kunnen ook gemakkelijker worden geverfd. In de winkel heb je dan de keuze uit veel kleuren jassen wat de keuze doen doorslaan naar een imitatie leren jas.

Eindeloos combineren met een leren jas

Van een leren jas heb je jarenlang plezier. Dat heeft enerzijds te maken met de verschillende stijlen die passen bij zo’n jack of jas. Niet alleen de alom bekende bikerjack, ooit uitgevonden als een warme en sterke jas voor vliegeniers en later soldaten en motorrijders, is gewild bij de modeliefhebbers. Zo’n tijdloos ontwerp is na honderd jaar nagenoeg in dezelfde vormgeving een populaire jas. Veel stijlen zich gemakkelijk aanpassen aan de verschillende stemmingen en gelegenheden. In een leren jack naar kantoor is geen probleem. Goed gecombineerd met andere kledingstukken en bijpassende accessoires, is het zelfs een modieuze outfit voor een uitvaart. Het materiaal zelf zorgt er ook voor dat je dit kledingstuk na jarenlang veelvuldig dragen niet graag wegdoet. En daarmee gaat zo’n tijdloze jas lang mee in je leven. Waarin verschillende modetrends de revu passeren. Dat maakt dit kledingstuk, gemaakt van een natuurlijk materiaal, zo duurzaam. Het is sowieso nooit ‘wegwerpkleding”. Maar eerder je favoriet aan de kapstok of in je kledingkast. Mooi te combineren op een jeans en stoere boots of laarzen. Maar het kan evengoed een vrouwelijke uitstraling hebben. Als je maar durft te combineren met soepele zachte stoffen en mooie accessoires. Altijd goed.