Geen categorieSchoenen

Werken bij de Rotterdamse haven

Heb jij het in je om te gaan werken bij de Rotterdamse haven? Dat is iets dat ik mezelf jaren af heb gevraagd voordat ik uiteindelijk toch koos om de stap te nemen. Het was een sprong in het diepe, ik wist niet wat ik moest verwachten en welke mogelijkheden er waren. Ik merkte al snel dat de mogelijkheden vele malen groter waren dan waarop ik geanticipeerd had. Ik was persoonlijk echt positief verrast. Ik was bang dat het werk niet divers genoeg zou zijn maar al snel bleek dat ik me had vergist.

Mijn idee van werken bij de Rotterdamse havens bestond voornamelijk uit het sjouwen van zware ladingen. Ik kreeg tijdens mijn sollicitatie echter al snel te horen dat er ook banen waren in de logistiek, techniek en nog veel meer. De reden dat ik zo graag wou werken bij de Rotterdamse havens is dat ik van jongs af aan al onder de indruk was van de grote boten die aanmeerden. Ik heb na mijn middelbare school een opleiding tot monteur gevolgd ondanks dat ik niet het volste vertrouwen had in de baankansen. Dit werd tijdens mijn sollicitatie opgemerkt, er werd mij gevraagd of ik interesse had in een baan als monteur.

10

Ik was dolenthousiast, ik had nooit durven dromen dat ik het beroep uit zou kunnen voeren dat ik altijd al wou doen. Ik werk inmiddels 6 jaar als monteur en heb al diverse problemen moeten oplossen. Ik vind het geweldig om opzoek te gaan naar de oorzaak van problemen en het probleem vervolgens op te lossen. Ik trek mijn werklaarzen elke ochtend aan en ben klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan.