Geen categorie

Must-have fitnessaccessoires

Naast je favoriete outfit, bestaande uit een fitnesslegging en bijpassende top, zijn er nog veel meer fitnessproducten die niet mogen ontbreken in jouw collectie. Veel van deze producten bestaan uit fitnessaccessoires die je kunnen helpen bij het behalen van je doelen. De meeste accessoires zijn ontwikkeld om jouw prestaties in de sportschool te kunnen verbeteren. Kijk daarom niet altijd naar een leuk setje fitnesskleding, maar vooral ook naar de accessoires die jouw prestaties kunnen verhogen. Om jullie een beetje op weg te helpen hebben wij verschillende accessoires op een rijtje gezet, waarvan wij denken dat dit jullie zeker verder gaat helpen!

Handschoenen

Handschoenen zorgen voor een betere grip. Daarnaast zorgen zij ook voor de bescherming van de handpalm. Bijvoorbeeld bij oefeningen als bankdrukken, waarbij de druk op de handpalm groot is. Daarnaast zorgen de handschoenen voor een goede manier van ademen om zweethanden te voorkomen en waardoor je dus optimale grip behoudt. 

Bidon

Sommige van jullie letten bij het kopen van kleding vast op het productieproces van het product. Is deze fitnesslegging duurzaam geproduceerd? Of is deze fitness bh duurzaam geproduceerd? Deze vragen stelt men zichzelf steeds vaker. Het verduurzamen van de wereld wordt steeds belangrijker en ook bij fitnessaccessoires speelt dit natuurlijk een rol. Kies daarom voor het gebruik van een bidon in plaats van het gebruiken van plastic flesjes. Vaak worden deze flesjes na gebruik weggegooid en niet opnieuw gevuld. Een bidon gooi je niet zomaar weg en deze zal je dus telkens opnieuw moeten vullen. Veel beter voor het milieu!

Hoofd (zweet)banden

Er is niets lekker aan totaal bezweet door de sportzalen lopen. Tijdens cardiotraining wil je vaak best wel wat zweten en dit voelt niet fris. Het idee dat het zweet van je voorhoofd afloopt is niet fijn en kan je soms zelfs nerveus maken. Een hoofdband kan hiertegen helpen. Het voorkomt de doorstroom van zweet en absorbeert het zweet in de band.

Pols (zweet)banden

Dit is natuurlijk vrijwel hetzelfde principe als bij de hoofdband. Het voorkomt overmatig zweten en zorgt ervoor dat jij lekker fris kan blijven sporten.

Straps

Straps, ook wel wraps genoemd, zorgen voor een versteviging van de polsen of enkels. Hierdoor kun jij wellicht zwaardere gewichten gebruiken en je sportprestaties dus verbeteren. Als het aan ons ligt is dit een product wat niet mag ontbreken in je kast vol fitnesskleding. Een goede aanvulling voor je fitness outfit.