Kleding

Grote maten kleding kopen is minder moeilijk dan je denkt

Voel je iedere dag goed in de mooiste outfits voor dames met een maatje meer. Want, uiteindelijk is dat wat mode moet doen; ervoor zorgen dat jij zelfverzekerd de deur uit stapt. Je hebt tegenwoordig een groot aanbod aan grote maten kleding voor vrouwen en voor mannen. De meeste bekende merken hebben naast hun traditionele lijn aan kleding ook kleding voor mensen met een maatje meer. Ben je benieuwd welke kleding in grote maten helemaal hot waren het afgelopen jaar? Lees hier de top 5.

Maak kennis met Bagoes: casual grote maten kleding 

Bagoes is een online webshop met een enorm aanbod aan grote maten kleding. Daarnaast ontwerpt Bagoes ook zelf kleding. De maten van Bagoes lopen tot en met maat 62. De meeste ontwerpen zijn gemaakt van tricot. Alle kleding komt helemaal van Nederlandse bodem; van ontwerp tot productieproces vindt in Nederland plaats. Zo is de grote maten kleding van Bagoes ook nog eens hartstikke duurzaam. De items die je kunt kopen verschillen van fleurige bloemen jurken tot basis leggings en broeken.

1. Bagoes trui jurk

De trui jurk was afgelopen jaar heel populair bij grote maten kleding voor vrouwen. Het kledingstuk is te combineren met een strakke legging of juist met een los zittende broek. Hiermee past dit kledingstuk bij veel outfits en kun je het dragen naar hoe jij je voelt. 

2. Strakke jeans

Een aantal jaar geleden zou je met wat meer rondingen de strakke jeans vermijden, maar die tijd is gelukkig voorbij. Je hebt vast wel eens gehoord van body positivity; trots zijn op je lichaam en blij zijn met jouw curves. De grote mate kleding speelt hier op in. Strakke jeans in grote maten, strak zittende shirts of blouses, ze bieden jou de kans om te laten zien hoe mooi en sexy jij bent.

3. Jumpsuit in grote maten

Een jumpsuit is ook zo’n kledingstuk dat past bij hoe jij je voelt. Koop een jumpsuit met tailleband die jouw taille benadrukt of juist een loszittende jumpsuit als jij je een dagje wat minder comfortabel voelt. Met een donkere kleur lijk je over het algemeen slanker terwijl een lichte kleur, door de zichtbare schaduwen, jouw rondingen juist prachtig kan benadrukken. 

4. Vesten en blazers

Vesten en blazers blijven populair. Ook in de categorie grote maten kleding is hier geen uitzondering op. Lange vesten die tot de knieën of heupen komen kleden prachtig af en laten je langer lijken. Van zomervestjes tot gebreide vesten voor de winter, je hebt er zoveel keus in.

5. Grote maten leggings

Grote maten leggings zijn niet alleen voor de sportschool. Ook daarbuiten kun je deze prima dagelijks dragen. Schaam je niet voor jouw lichaam, maar doe mee met de body positivity movement. Grote maten leggings zijn zo ontworpen dat ze prachtig zitten. Ook onder een trui of shirt jurk kan een leren legging perfect staan.

Conclusie

Dit waren de top 5 kledingstukken in grote maten kleding van afgelopen jaar. Door de stijgende populariteit van body positivity en de verschuiving daarnaartoe van body neutrality, kun je verwachten dat 2022 een prachtig jaar gaat worden voor zowel mannen als vrouwen met een maatje meer. Je zult dit ook zeker in de grotere keuze in grote maten kleding terug zien.